سیستم مختصات در ArcGIS Pro
در این آموزش به مباحث انواع سیستم های مختصاتی از جمله سیستم مختصات درجه دقیقه و سیستم یوتی ام UTM و ساختار آنها پرداختیم. در این ویدئوی آموزشی توضیح دادیم که چطور سیستم های مختصات را برای لایه ها و محیط کاری نرم افزار تنظیم کنیم تا همه لایه ها از نظر رویهم قرار گیری بدرستی اجرا شوند.
در این آموزش بعد از معرفی سیستم های مختصاتی و ویژگی های آنها چند لایه با سیستم های مختصات متفاوت در گوگل ارث و ArcGIS Pro مورد بررسی قرار گرفت و با آن کار کردیم.
می توانید همچنین جزوه انواع سیستم های مختصاتی در GIS را در این قسمت دانلود کنید. در این جزوه رایگان فوری آموز سیستم های مختصاتی جغرافیایی درجه دقیقه ثانیه و سیستم متریک یوتی ام که از دو مورد پرکاربردترین سیستم های مختصاتی در جهان و ایران هستند بطور کامل توضیح داده شد. در این جزوه توضیح داده ایم که چطور این دو سیستم مختصات GCS و UTM با دیتوم WGS-1984 در نرم افزار های سیستم های اطلاعات جغرافیایی کاربرد دارند.
دو نوع مختلف از سیستم های مرجع مختصات وجود دارد: سیستم های مختصات جغرافیایی و سیستم های مختصات پیش بینی شده. طرح ریزی On the Fly یک عملکرد در GIS است که به ما اجازه می دهد لایه ها را حتی اگر در سیستم های مرجع مختصات مختلف پیش بینی شده اند، همپوشانی کنیم.
سیستم مختصات Universal Transverse Mercator (UTM) یک کاربرد تخصصی از طرح ریزی عرضی Mercator است. جهان به 60 ناحیه شمالی و جنوبی تقسیم شده است که هر کدام شش درجه عرض دارند. هر منطقه دارای نصف النهار مرکزی و ضریب مقیاس 0.9996 است. برای دانلود شیپ فایل 60 زون یوتی ام می توانید محصول تمام زون های یو.تی.ام (UTM) کل سیاره زمین را دانلود کنید. با این شیپ فایل می توانید طبق ویدئوی راهنما براحتی هر لایه را روی آن انداخته و بدانید منطقه شما در کدام زون قرار میگیرد.
در این آموزش مبانی اصلی و کلیدی کار با GIS ها و نرم افزارهای اطلاعات مکانی توضیح داده شده است. آموزش داده شد که مقادیر ایکس و ایگرگ و اعداد X Y در لایه ها بر چه مبنایی هستند، لایه ها چطور در نرم افزار براساس ایکس و وای نمایش داده می شوند، مقادیر طول و عرض جغرافیایی در سیستم های gcs و سیستم تصویر utm چطور تعیین می شوند و در سیاره زمین چطور آنها را پیدا کنیم.
مشاهده همه آموزش های ArcGIS Pro
برای دانلود روی دکمه خرید زیر کلیک کنید.