محیط کاری نرم افزار ArcGIS Pro پرو مقدماتی
معرفی
در این آموزش محیط کاری نرم افزار پیشرفته سیستم اطلاعات جغرافیایی و بخش های مختلف آن توضیح داده شد. در بخش های قبلی در فوری آموز توضیح دادیم که شروع یک پروژه در برنامه ArcGIS Pro چطور باید انجام بشود و چه تنظیماتی را در حالت Project این نرم افزار انجام بدهیم. در ویدئوی تنظیمات اولیه برای راه اندازی یک پروژه در ArcGIS Pro آموزش دادیم چطور قبل از شروع پروژه مقدمات آن را فراهم کنیم و چگونه بعد از اعمال تنظمات اولیه و مشخص کردن آپشن های نرم افزار شروع به اجرای پروژه کنید و فولدر ها و مسیر ها در پروژه چطور و با چه پیش فرض هایی در این برنامه تنظیم شوند. همچنین در پایان آموزش دادیم که چطور فایل را برای تحویل اصولی و صحیح به کارفرما تنظیم کنید و آن را با چه قالبی تحویل کارشناسان سایر بخش ها و یا کارفرما یا مدیر و یا استاد ناظر بدهید. در این آموزش محیط کاری برنامه ArcGIS Pro معرفی و با بخش های مختلف آن کار کردیم تا با رفتار این سیستم آشنا شویم.
توضیح دادیم چطور چندین نقشه و مپ جداگانه (M) را ایجاد و همزمان داخل یک پروژه مدیریت کنیم. پردازش های داخل هر مپ با مپ کناری در پرو مستقل از هم انجام میشود با این تفاوت که روی یک لایه همزمان اجرا می شود.
برنامه gis pro می تواند خودش برای ما گزارش تهیه کند. بخش های مختلفی برای تنظیم گزارش خودکار وجود دارد. در این برنامه شما می توانید با notebook یا با اسکریپت داخل خود نرم افزار کد نویسی پایتون python انجام بدهید که با کتابخانه arcpy داخل این برنامه کار م یکند.
آموزش مدل بیلدر (Model Builder) در ArcGIS Pro | |
آموزش باز کردن personal GeoDataBase در برنامه ArcGIS-Pro |
برنامه جی ای اس پرو دارای ریبون های است که هر ریبون مانند برنامه های مایکروسافت آفیس کارهای مشخصی انجام می دهد.
کاتالوگ این برنامه بصورت نسخه های قبلی در کنار سمت راست پین مشود که می تواند داخل catalog لایه ها و فولدرهای مختلف را مشاهده کنید.
ابزارهای ویرایش بسیار ساده کار می کننند با آیکون های بسیار گویا و واضح مشخص شدده است. یعنی کسی زبان انگلیسی خوبی هم نداشته باشد می تواند راحت با آنها کار کند.
پردازش های رستری هم در قسمت imagery برنامه پرو gis قرار گرفته و تحلیل های فضایی در این قسمت انجام می شود.
در بخش لایر ها یا feature layer , labeling عمدتا مربوط به تنظیمات نمایشی ماننند شفافیت لایه ها transparency و یا رنگ متن ها و برچسب ها است.
آموزش ایجاد و ساختن شیپ فایل در داخل کاتالوگ پرو توضیح داده شد. نحوه ویرایش و تنظیمات لایه های جدید آموزش داده شد.
روش تعیین سیستم مختصاتی انتخاب انواع مختصات درجه دقیقه یا utm روی لایه ها برای رویهم قرارگیری لایه ها توضیح داده شد.
بررسی جدول اطلاعات توصیفی attribute table لایه ها در برنامه ArcGIS Pro و بررسی ریکورد ها و ستون ها را بررسی کردیم.
برخی از تنظیمات نرم افزار و آپشن های آن بررسی شد و رفتار مختصاتی لایه های مختلف و رویهم قرارگیری آنها توضیح داده شد. تفاوت مختصات نمایشی و مختصات لایه و فرق آنها صحبت شد.
انواع متفاوت روش های سلکشن selection عوارض روی نقشه بحث شد.
تبیدل لایه به گرافیک و لایه ها از دل لایه های قبلی و انتخاب عوارض مستطیلی و فری هندی از عوارض آموزش داده شد.
سیمبولوژی و نمادگذاری انواع لایه ها و رنگ بندی و تغییر رنگ عوارض مختلف روی لایه ها و روش تغییر تنظیمات نرم افزار برای کاستومایز کردن و سفارشی کردن آن توضیح داده شد.
آشنایی با محیط کاری پرو بخش های پن و زوم کردن انواع بوکمارک ها بخش صفحه یا تب هوم تنظیمات اینسرت نقشه ها یا map های مختلف در یک پروژه ویژگی های مربوط به تحلیلگرها درج کد پایتون تنظیمات برنامه و تنظیمات پروژه انواع نمایش مختصات کانکشن ها نوت بوک ها در پرو انواع سلکشن ها روش های انتخاب عوارض در لایه ها انواع روش های Add Data ژئوپروسسینگ ها ابزارهای GeoProcessing ابزارهای ارکتوبلاکس ابزارها و قابلیت ها ویرایشی حرفه ای تنظیمات حرفه ای برنامه پک کردن پروژه ذخیره سازی حرفه ای پروژه در پرو ورود و خروج لایه ها و نقشه ها تنظیمات اولیه ارک کاتالوگ کانکش های Catalog پراجکت یا راه اندازی پروژه نوار ابزارهای مختلف در پرو تنظیمات و انتخاب سیستم های مختصاتی انواع سیستم های تصویر در پرو سیستم های مختصات جغرافیایی و سیستم مختصات UTM ایجاد لایه در پرو ویرایش لایه ها در برنامه پرو انواع ابزارها و قابلیت های ویرایشی ترسیم دایره ترسیم مسطتیل و مربع کشیدن نقشه با مختصات ایکس و وای تغییرات مختصات ایکس و ایگرگ نقاط نمایش نقشه ها ایجاد پروژه جدید یا new project در پرو بازکردن و نمایش پروژه ها یا project های قبلی تنظیم واحدهای اندازه گیری متر یا فوت در برنامه تغییرات مسیرهای ذخیره سازی و نمایش برنامه تنظیمات جنرال یا کلی نرم افزار پرو سرعت زوم کردن برنامه تنظیمات ایجاد لایه کار با لایه های نقطه ای خطی و پلی گونی در پرو اعمال دستورهای پردازشی همزمان روی چندین لایه پردازش چندلایه ای همزمان مدیریت داده برش و بافر چندلایه ای حرفه ای خروجی از بخشی از لایه ها انواع روش های سلکشن و انتخاب داده کار با چندین لایه در پنجره contents بخش options در برنامه پرو ایجاد ژئودیتابیس تنظمیات file geodatabase در کاتالوگ ترسیم و نقشه کشی پلیگون در نقشه جابجایی و ابزارهای ویرایش وکتور ها کاربا ورتکس ها vertex در لایه های وکتوری انواع رنگها و نماد ها نمادگذاری و رنگ بندی لایه ها و عوارض نقشه رنگ هاشوری و رنگ آمیزی بخش های نقشه تنظیمات فونت نوشته ها تغییر فونت Tahama B Nazanin انواع فونت های لایه ها و فونت نقشه ها در پرو ابزار ایندکسینگ ایندکس کردن لایه ها و نقشه ها و ابزارها گزینه ها و قابلیت های indexing کار با جداول اطلاعات توصیفی کار با attribute table تنظیم فیلد ها در اتریبیوت تیبل ایجاد و تنظیم اولیه فایل geodatabase در پرو انتخاب براساس لایه روش select by location روش انتخاب selection by attribute و ترکیبی رفع خطای علامت تعجب تبدیل لایه های feature class به لایه shape تبیدل لایه ها به شیپ فایل ایجاد shapefile در فولدر و فیچرکلاس در ژئودیتابیس در پرو |
برای دانلود روی دکمه خرید زیر کلیک کنید.