متن مقاله مطالعه نقشه ها و اطلاعات مکانی جغرافیایی محیطی طبیعیت شهری روستایی لوکیشن

بازخورد به دیدگاه فیلادلفیایی در برنامه ریزی شهری


دو نوشته W.E.B Du Bois و Thomas (1988) در بحثی در مورد این واقعیت مکمل یکدیگر هستند که اثرات شرایط بد اجتماعی بر کل جامعه، به عنوان مثال در مورد فیلادلفیا، باید در برنامه ریزی شهری برای پیشگیری گنجانده شود تا بتواند از پیامد مضر در تمام شهر، مانند آنچه در دیترویت (Detroit) رخ داد، جلوگیری نماید.

به عبارت دیگر، تا زمانی که تحولات اجتماعی شهرها در برنامه ریزی شهری بر اساس یک استراتژی بلندمدت مورد توجه قرار نگیرد، شهر با آثار نامطلوب مواجه خواهد شد و طرح ها در حل مشکلات ناکام خواهند ماند. حتی اگر دولت توجه ویژه ای به برنامه های برنامه ریزی داشته باشد، مانند آنچه در دیترویت اتفاق افتاد.

بنابراین، لازم است توسعه کالبدی منطقه شهری با ساختار اجتماعی شهروندان ساکن در شهر همخوانی داشته باشد. اظهارات جیکوبز (Jacobs) در نوشته های قبلی درباره آرمانشهر (+) این فکر را در من ایجاد کرد که حتی برنامه های تئوریک قوی نیز می توانند در آزمایشگاه شهر شکست بخورند. باید بین مبانی نظری و وضعیت تحقق یافته شهر در طول زمان سازش و سازگاری وجود داشته باشد. ما باید به راحتی تاریخ را یاد بگیریم تا از تکرار سخت آن اجتناب کنیم (توماس، 1988).
بنابراین، این دو متن برای ما روشن کرد که شرایط بد اجتماعی و مشکلات نژادی می‌تواند در تمام بخش‌هایی که به خوبی کار می‌کنند رخنه کند و مثلاً در قالب شورش، نظام شهری را مختل کند. در Du Bois، ما دیدیم که چگونه موقعیت های شیطانی در فیلادلفیا ساختار را تغییر داد و در مثال دیترویت دیدیم که چگونه می توان برنامه ریزی موفق را با نادیده گرفتن طبقه بندی های نژادی و فرهنگی شکست داد. بسیاری از مشکلات انباشته و نارضایتی های جمع شده در یک رویداد کوچک در یک زمان بحرانی شعله ور خواهند شد. هیچ تغییر سازمانی و هیچ توسعه فیزیکی شهر نمی تواند از شکست و یک فاجعه اجتماعی بزرگ جلوگیری کند.
چیزی که من از این دو مطالعه به دست آوردم این است که بارها و بارها بزرگنمایی و کوچک نمایی در طرح های شهری از نمای کلی به نمای دقیق ضروری است. این موضوع می تواند برخی از روندهای نهفته در جنبه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فضایی شهری را که ما برای آن برنامه ریزی می کنیم، نشان دهد. معتقدم تکنیک زوم کردن و از زوم درآمدن و تکرار کردن نگاه کلی و نگاه جزئی در برنامه‌ریزی می‌تواند به برنامه‌ریزان شهری در بهبود عملکرد طرح هم در تدوین و هم در اجرا کمک کند.

نظام محله

پاییز 1403


“The Negro problems of Philadelphia”, “The Question of Earning a Living”, and “Color Prejudice”, Philadelphia Negro (1899)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *