بلاکچین سولانا
بلاکچین سولانا چیست؟
سولانا (Solana ) یک پروژه متن باز بسیار عملیاتی و موفق است که براساس ماهیت بدون مجوز فناوری بلاکچین کار می کند تا بستری را برای انجام امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) فراهم نماید. درحالیکه ایده و کار اولیه این پروژه در سال 2017 شروع شد، سولانا رسما در ماه مارس سال 2020 توسط بنیاد سولانا که دفاتر مرکزی آن در ژنو سویس واقع شده است، راه اندازی شد.
پروتکل سولانا به منظور تسهیل ایجاد برنامه غیرمتمرکز (DApp) طراحی شده است. هدف این پروتکل بهبود مقیاس پذیری از طریق معرفی یک اجماع اثبات تاریخی (PoH) است که با اجماع اثبات سهام (PoS) بلاکچین تلفیق شده است.
بخاطر این مدل اجماع ترکیبی خلاقانه ای که سولانا دارد، تریدرهای کوتاه مدت و تریدرهای سازمانی و سرمایه گذاران علاقه زیادی به این رمزارز دارند. تمرکز قابل توجه موسسه سولانا این است که امورمالی غیرمتمرکز را در مقیاس بسیار گسترده تری در دسترس قرار دهد.
بنیانگذاران سولانا
آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko ) مهمترین شخص در پشت رمزارز سولانا است. کار حرفه ای او در شرکت کوالکام (Qualcomm) شروع شد، جایی که بلافاصله ارتقا یافته و در سال 2015 مدیریت بخش مهندسی این شرکت را به عهده گرفت. بعدها، مسیر حرفه ای او تغییر یافت و یاکوونکو بعنوان مهندس نرم افزار در دراپباکس (Dropbox) مشغول شد.
در سال 2017، یاکوونکو کار روی پروژه ای را شروع کرد که بعدا با نام سولانا معرفی شد. او با یکی از همکاران سابق خود در کوالکام با نام گرگ فیتزجرالد یک تیم تشکیل دادند و پروژه ای با نام آزمایشگاه های سولانا را تشکیل دادند. آنها با جذب سایر همکاران سابق در این فرایند پروتوکل سولانا و توکن سول (SOL) را در سال 2020 رونمایی کردند.
تفاوت سولانا با سایر رمزارزها
یکی از اساسی ترین نوآوری های سولانا نسبت به سایر فناوری های دیفای در واقع اجماع “اثبات تاریخی” این پروتکل است که توسط یاکوونکو ایجاد شده است. این مفهوم به معنی مقیاس پذیری (scalability ) بالاتر این پورتکل است که موجب قابلیت استفاده بیشتر آن نیز می شود.
یکی از ویژگی های معروف سولانا در فضای ارزهای دیجیتال سرعت پردازش بسیار بالا و زمان پردازش کوتاهی است که این بلاکچین ارایه می دهد. پروتکل ترکیبی سولانا زمان اعتبار سنجی را برای انجام تراکنش ها و اجرای قراردادهای هوشمند بطور قابل توجهی کاهش می دهد. این توان پردازش سریع بلاکچین سولانا، علاقه بسیاری از نهادها و سازمان های مالی را به خود جلب کرده است.
یک ویژگی بسیار مهم دیگر سولانا این است که قصد دارد نیازها و علایق کاربران کوتاه مدت و سرمایه گذاران بلند مدت بطور مساوی تامین نماید. یکی از تعهدات و قولهایی که سولانا به کاربران داده این است که هرگز با افزایش کارمزد و مالیات کاربران را غافلگیر نمی کند. این بلاکچین طوری طراحی شده است که هم هزینه پایینی داشته باشد و هم مقیاس پذیری و پردازش سریع را تضمین نماید.
ترکیب تخصص دو شخص با تجربه در این پروژه Anatoly Yakovenko و Greg Fitzgeraldباعث شده است که سولانا از نظر پوشش بازار در رتبه هفتم در میان همه رمزارزها در سال 2021 قرارگیرد.
این اقدامات و ویژگی ها موجب رشد چشمگیر سول SOL شد بطوری که قیمت آن از اوسط جولای 2021 بیش از 700 درصد رشد کرد و از آن زمان همچنان این رشد ادامه دارد. راه اندازی برنامه مجموعه ان اف تی دجنرت قیمت سول را به اوج رساند و در رمزارز در قیمت بالای 60 دلار معامله میشد. این رشد قیمت در حال حاضر همچنان ادامه دارد که دلایل اصلی آن اقدامات تیم توسعه دهنده آن روی اکوسیستم سولانا، علاقه بیشتر نهادها برای سرمایه گذاری، توسعه اکوسیستم دیفای، و افزایش NFT ها و گیم ها بر روی بلاکچین سولانا است. قیمت این رمزارز در سپتامبر 2021 به بیش از 216 دلار رسیده بود.
چه تعداد سکه سولانا در گردش است؟
بنیاد سولانا اعلام کرد که در کل 489 میلیون توکن سول منتشر و در گردش خواهد بود. تا این لحظه، حدود 260 میلیون توکن آن در بازار منتشر شده است.
توزیع توکن سول بصورت زیر است:
حدود 16 درصد آن در زمان عرضه اولیه آن منتشر شد، حدود 13 درصد برای سرمایه گذاری فروخته شد، حدود 13 درصد به اعضای تیم سولانا تخصیص یافت، و 10 درصد آن به بنیاد سولانا اختصاص یافت. بقیه آن برای فروش عمومی و خصوصی منتشر شدند و یا هنوز به بازار عرضه نشده اند. قیمت توکن سول در زمان عرضه اولیه (فروش بذر اولیه) در 5 اوریل 2018 معادل 0.04 دلار بود که با توجه به قیمت فعلی آن (200 دلار) می توان گفت حدود 5000 برابر ROI یا بازگشت سرمایه داشته است.
امنیت شبکه سولانا
شبکه سولانا براساس یک ترکیب خاصی از مکانیسم های اجماع “اثبات تاریخی (PoH)” و ” اثبات سهام (PoS)” تکیه دارد. اثبات تاریخی جز اساسی پروتوکل سولانا است بطوریکه مسئول پردازش حجم قابل توجهی از تراکنش ها است. مکانیسم اثبات تاریخی چگونه کار میکند. مکانیسم PoH عملیات های موفق را به همراه زمان سپری شده فی مابین آنها را ثبت می کند، بنابراین ماهیت غیرقابل اعتماد این بلاکچین را مطمئن و تضمین می کند.
در این شبکه، مکانیسم اجماع اثبات سهام بعنوان یک ابزار نظارتی برای پردازش های PoH مورد استفاده قرار می گیرد که هر توالی بلوک های ایجاد شده در شبکه را اعتبار سنجی می کند.
ترکیب این دو مکانیسم اجماع در سولانا، این فناوری را به پدیده ای منحصربه فرد و خاص در صنعت بلاکچین ها تبدیل کرده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.