اهمیت و کاربرد مواد معدنی صنعتی
منابع صنعتی (مواد معدنی) مواد زمینشناسی هستند که به دلیل ارزش صنعتی خود استخراج میشوند.کانی های صنعتی با پیشرفت تکنولوژی کاربردهای متنوع تر و گسترده تری پیدا می کنند. با شروع توسعه فناوری های نوین نیاز به توسعه مواد جدید و نوآورانه ای خواهد بود که مستلزم استخراج معادن است. کانی های معدنی با خواص شیمیایی آنها در حالت طبیعی یا پس از بهرهبرداری بهعنوان مواد اولیه یا افزودنی در طیف وسیعی از کاربردها مورد استفاده قرار میگیرند.
کانی های صنعتی را می توان به عنوان مواد معدنی استخراج و فرآوری شده از منابع طبیعی یا فرآوری شده مصنوعی به دلیل ارزش خواص غیر متالورژیکی آنها تعریف کرد که استفاده از آنها را در طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و خانگی فراهم می کند. به عنوان یک قاعده کلی، آنها همچنین به عنوان کانی های غیرفلزی و غیر سوختی تعریف می شوند.
نمونه مواد معدنی صنعتی
نمونههای آشکار کانیهای صنعتی طبیعی عبارتند از خاک رس، شن، تالک، سنگ آهک، گچ، سنگ پا، و پتاس.
از نمونه های دیگر کانی های صنعتی طبیعی می توان به کانی هایی اشاره کرد که دارای ارزش متالورژیکی و غیر متالورژیکی نیز هستند، مانند:
بوکسیت (فلز آلومینیوم + بوکسیت مورد استفاده در سیمان ها، ساینده ها، مواد نسوز و منبع آلومینا برای بسیاری از کاربردها)
کرومیت (فلز کروم و آلیاژ فروکروم + ماسه ریخته گری، مواد شیمیایی، رنگدانه ها)
روتیل (فلز تیتانیوم + رنگدانه سفید برای رنگ، کاغذ، پلاستیک)
زیرکون (فلز زیرکونیوم + منبع زیرکونیا برای سرامیک، شیشه)
منگنز (فلز منگنز + منبع دی اکسید منگنز برای باتری ها، رنگدانه ها)
استیبنیت (فلز آنتیموان + منبع تری اکسید آنتیموان که به عنوان بازدارنده شعله استفاده می شود)
کوارتز (فلز سیلیکون + منبع سیلیس در شیشه، سرامیک، پرکننده).
مواد معدنی صنعتی مصنوعی
مواد معدنی صنعتی مصنوعی نیز وجود دارند که در کارخانه از مواد معدنی طبیعی ساخته می شوند. کانیهای مصنوعی معمولاً به دلیل ویژگیهای ضعیف و/یا کمبود همتایان طبیعی خود پردازش میشوند.
می توان بطور آشکار بیان داشت که بدون مواد معدنی صنعتی، طیف عظیمی از محصولات صنعتی خانگی و مهم روزمره به سادگی نمی توانند تولید شوند. یک مثال مفید، بررسی سریع وسایل آشپزخانه شما است تا متوجه شوید که مواد معدنی صنعتی چقدر برای محیط روزمره ما مهم هستند.
در اصل، هر جا که تقاضا برای این کاربردهای صنعتی و خانگی، یعنی یک بازار وجود داشته باشد، یک تجارت خاص برای آن بازار ایجاد می شود. نکته مهم این است که الگوی تجارت مواد معدنی صنعتی کاملاً توسط نیازهای جمعیت و عملکرد اقتصاد دیکته می شود و سپس با در دسترس بودن مواد معدنی ترکیب می شود.
یک مشاور مواد معدنی صنعتی زمانی گفت: “بدون بازار، کانسار معدنی صنعتی صرفا یک کنجکاوی زمین شناسی است”. بنابراین، به زبان ساده، عدم تقاضای بازار = عدم توسعه مواد معدنی = عدم تجارت مواد معدنی. وجود بازار مصرف کننده مواد معدنی و عملکرد آن مستقیماً بر تقاضا و در نتیجه تجارت مواد خام معدنی تأثیر می گذارد.
مسیر یک ماده معدنی از معدن تا بازار ممکن است شامل بیش از یک مرحله باشد، یعنی مصرف آن در تولید یک ماده معدنی میانی یا محصول نهایی، که سپس در ساخت محصول نهایی دیگر مصرف میشود و سپس به بازار مصرف نهایی فروخته میشود. بسیاری از مواد معدنی صنعتی می توانند به طیف وسیعی از بازارها خدمت کنند، که همچنین بر الگوی تجارت مواد معدنی تأثیر می گذارد، زیرا یک منبع معدنی واحد می تواند چندین مشتری مختلف را به دلیل نوع بازار و همچنین جغرافیای بازار تأمین کند.
به عنوان مثال، بنتونیت تهیه شده در وایومینگ به دلیل استفاده گسترده از آن به عنوان جاذب در محصولات پایه ای، به مراکز جمعیتی داخلی و خارجی جابجا می شود. با این حال، استفاده از آن به عنوان یک جزء اصلی در سیالات حفاری به این معنی است که به مراکز فعالیت حفاری نفت و گاز نیز حمل می شود، به عنوان مثال. خلیج مکزیک.
نمونههای معمول سنگها و کانیهای صنعتی عبارتند از سنگ آهک، خاک رس، ماسه، شن، دیاتومیت، کائولن، بنتونیت، سیلیس، باریت، گچ و تالک. نمونه هایی از کاربردهای مواد معدنی صنعتی عبارتند از ساخت و ساز، سرامیک، رنگ، الکترونیک، فیلتراسیون، پلاستیک، شیشه، مواد شوینده و کاغذ.
در برخی موارد، حتی مواد آلی (پیت) و محصولات صنعتی یا فرآوردههای جانبی (سیمان، سرباره، دوده سیلیس) در زیر کانیهای صنعتی طبقهبندی میشوند. این مواد بیشتر به عنوان ترکیبات فلزی کاربرد دارند که عمدتاً در نوع غیرفلزی استفاده میشوند.
تجزیه و تحلیل مواد خام
تجزیه و تحلیل مواد خام برای مشاهده مناسب بودن آنها برای استفاده به عنوان مواد معدنی صنعتی نیاز به آزمایش فنی، آزمایشات فرآوری مواد معدنی و تجزیه و تحلیل محصول نهایی دارد. کتابچه راهنمای ارزیابی رایگان برای مواد معدنی صنعتی زیر در دسترس است: سنگ آهک، گرافیت پولکی، دیاتومیت، کائولن، خاک رس و مصالح ساختمانی.
بهترین راه برای اینکه ببینید چه کسی در تجارت مواد معدنی صنعتی دخیل است، بررسی زنجیره تامین معدن تا بازار است.
تمام مواد معدنی صنعتی (سطحی و زیرزمینی) استخراج می شوند و بنابراین برای تصفیه سنگ معدن خام به درجه یا گریدهای فرآوری شده برای فروش به بازار، تحت پردازش قرار می گیرند. آنها سپس از منبع به یک کارخانه دیگر برای فرآیندهای بعدی یا مستقیماً به بازارهای مصرف منتقل می شوند.